Photodynamische therapie

Deze techniek maakt gebruikt van een PDT lamp en wordt gebruikt in de behandeling van pagetoïde basocellulaire carcinomen (oppervlakkig groeiend type van huidkanker die enkel ter plaatse groeit), alsook voor de behandeling van voorstadia van huidkanker zoals oa actinische keratosen alsook ziekte van Bowen.

Twee uur voor de belichting met de lamp wordt een huidcrème aangebracht op de lesies en afgedekt onder een afsluitend verband, na twee uur worden de huidletsels vervolgens belicht met de PDT lamp gedurende een achttal minuten. Afhankelijk van het type letsel en de ernst dient dit na twee tot drie weken te worden herhaald.

Het grote voordeel van deze techniek is het mooie herstel van de huid, de mooie esthetische resultaten met een minimum aan littekenvorming (doorgaans geen rest letsels zichtbaar na behandeling).

Esthetische Dermatologie

Huidveroudering
 • advies voor dagelijkse verzorging
 • injecties tegen rimpels (zowel spierontspanner alsook filler of rimpelvulmiddel)
 • laserbehandeling
Laserbehandeling
 • vaatlaser: couperose, angioompjes, spataderen van de benen
 • epilatielaser: definitieve ontharing zowel vrouwen als mannen
 • pigmentlaser: ouderdomsvlekjes, zwangerschapsmasker
 • fractional CO2 laser: huidresurfacing voor zonbeschadigde en verouderde huid
 • CO2 laser voor verwijderen van talgkliercysten, afvlakken van naevi of moedervlekken,
 • verwijderen van hardnekkige wratten
 • Tatoeage laser voor verwijderen van ongewenste tatoeages
 • Inus laser voor verslapte huid van de oogleden of van het gelaat
Deze laserbehandelingen gaan door in het Cutaan Lasercentrum Ganzeplas 87 te Aalter en worden uitgevoerd door Dr Deroo na voorafgaandelijke consultatie voor overleg en info kostprijs.

Lichttherapie

Onze praktijk beschikt over een UVB- en PUVA cabine.
Deze wordt oa gebruikt in de behandeling voor psoriasis, therapie resistent eczeem, lichen ruber, vitiligo, zonne-allergie of PLE , cutaan T cel lymfoom of Mycosis Fungoides ea ...
Bij PUVA behandeling dient u psoralenen in te nemen 2 uur voor de behandeling samen met voeding, en dient u de dag van de behandeling de ogen te beschermen tegen de zon, op dagen waarop een behandeling doorgaat, is het niet wenselijk dat u ook nog de natuurlijke zon opzoekt. Bij UVB therapie dient u voorafgaandelijk geen medicatie in te nemen.
Een dergelijke behandeling bestaat doorgaans uit 2 tot 3 behandelingssessies per week gedurende 6 tot 8 weken afhankelijk van uw huidprobleem.

Huidchirurgie

 • wegname van huidtumoren
 • wegname van storende moedervlekken
 • wegname van cysten en vetbollen
Een ingreep kan enkel gepland worden na een consultatie bij een van de artsen. Dan wordt er met u besproken of een ingreep wenselijk is of eerder indicatie voor laserbehandeling, hoe de ingreep zal verlopen, en kan bepaald worden hoeveel tijd ervoor moet worden voorzien.
De wegnames gebeuren onder lokale verdoving in de praktijk. Meestal kunt u onmiddellijk na de ingreep de praktijk weer verlaten.
Een douche bestendig verband type opsite wordt doorgaans aangebracht. Een tiental dagen na de ingreep kunnen uw hechtingen verwijderd worden door uw huisarts of een verpleegkundige. U kunt pas terug sporten na het verwijderen van de hechtingen. Indien u enkele uren na een ingreep pijn ervaart, kunt u een pijnstiller type Dafalgan innemen, dit is doorgaans enkel nodig de dag van de ingreep. Ongeveer 10 dagen na de ingreep is uw resultaat van het histologisch onderzoek gekend, informeer hiervoor bij uw huisarts of bij de dermatoloog die de ingreep heeft uitgevoerd.